Apartment Studio
top floor double storey penthouse apartment 
with verandas complete redesign into a custom made
self contained studio
 
Private commission / 2006-07
 
Client: a couple
Location: Kolonaki / Athens
Budget: 230,000 euros
 
Project Team 
Architect: Eleni Kostika
 
Assistant Architects: Maria Vidali, Odysseas Diakakis
Electrical Mechanical:
Nicolas Nakos  Consultant Engineers
Landscape & Planting plan:
LANDECO -  Philippos Kontomanolis
Audio Visual: Echokinisi Hi End LTD
Construction: Yellow Constructions
 
Photography: Yiannis Hadjiaslanis

Brief:
               
conversion of 60sq.m top floor penthouse in two levels / open plan with 1 bedroom,  en suite shower room and dressing / lounge area, kitchen, work top and 100 sq. m of balcony space for rest, relaxation play and dinning
 
The 50 sq. m 2- storey penthouse with perimeter balconies offered magnificent panoramic views of Athens. The project was focused on creating an open plan versatile custom made furnished interior in order to maximize use of space in a way that it could be lived in for play, relaxation, or work. The top floor is a sleeping area, with shower room and dressing, and the main floor is a split level area with
custom made sofa-double bed, TV/playroom, kitchen work top, and wc with shower.
The exterior is an extended area for play, rest, view. A perimeter planting strip borders the two balconies planted with shrubs and herbs, and 2 metal pergolas distribute shaded space into both ends for seating and resting.
 
Materials: Travertino marble, polished cement ice-white screed floor, oak floor and woodwork, anodized aluminium, tsini marble, iron.
Furniture: All custom made, and selected pieces from Myran Scandinavian design.